Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Social

Legile Junglei Moldovenesti, masculii feroce si mama singura

Duminica afara era frumos. Valera se sculase de dimineata cu gandul ca azi se poate de mers la o frigaruie. Cumatru Jora, Dima si Costea au cazut de acord. Femeile au fost anuntate, copiii struniti, imbracati si lasati sa astepte.

 

Vasilica, baiatul cel mare a lui Valera, n-a mai rezistat. A urcat in casa pe trotineta si a parcat intr-un perete. Valera si sotia lui, panicati, au insfacat copilul si s-au pornit la Sectia de Urgenta a Spitalului pentru Copii.

 

Baiatul a plans tare in cabinetul radiologului. Pentru ca Vasilica nu e chiar atat de mare, are abia 3 ani. Dar oricum e mai mare decat Beatrice, care e cat un purice.

 

Valera, sotia lui, Vasilica si Beatrice asteptau in coridor rezultatele. Dupa 5 minute de asteptare, Valera se impacientase. A inceput sa-si ghionteasca soata, trimitand-o sa vada de ce intarzie sa apara medicul cu verdictul pe buze. Aceasta avea alta parere. Ea nu vroia sa intre peste oamenii care erau acolo.

 

Valera a decis sa ia situatia in maini.

 

– Amus daca intru peste ei, o sa ni t-i graghesc!

 

Si a intrat. Si i-a grabit. Din usa, ca sa inteleaga cei de acolo ca Valera e barbat adevarat.

 

Valera a actionat dupa Legile Junglei Moldovenesti. El a mers si a luat ceea ce este a lui. Pentru ca in Jungla Moldoveneasca, masculul intotdeauna isi ia ceea ce ii trebuie si toata Jungla stie asta.

 

In Jungla Moldoveneasca supravietuieste si infloreste masculul tupeist, agresiv, intotdeauna gata de imperechere. El deschide usa cu piciorul. El striga la chelneri. Pentru el angajatele FISC-ului si Registru-lui sunt „fete” in fata carora el isi demonstreaza lungimea organului, fara a-l scoate din pantaloni.

 

In Jungla Moldoveneasca totul functioneaza astfel incat masculul sa-si poata marca teritoriul. Spatiul e impartit exact asa cum i-ar fi masculului comod sa vaneze, sa agreseze, sa dezbine. El se simte stapan peste tot – la policlinica, in rand la magazin, la banca, in localul in care se vinde kebab, la cinematograf si pe drum. El stie ca poate sa gragheasca pe oricine care indrazneste sa nu se socoteasca cu planurile lui cu cumatrii. Pentru ca el, Masculul Moldovenesc, face parte din casta superiorilor. Casta celor de care nu poti sa te atingi.

 

Iar la fund, pe ultima treapta a scarii ierarhice sta mama care isi creste singura copilul. Cea in fata careia cu greu  se deschid usile. Uneori cu pretul umilintelor sau razboaielor care le lasa calice. Mama pentru care nu este loc nicaieri – nici la spital, nici in transport, nici in in locurile in care ar trebui sa fii tratat altfel, tocmai pentru ca ai platit ca sa fii tratat cumva.

 

Si daca Masculul Moldovenesc deschide orice usa cu piciorul, mama singura din Jungla Moldovenesca e pusa intotdeauna in situatia sa se dezvinovateasca de tupeul de a iesi din casa cu un copil.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 23