life by kenzo takada
Părțile corpului

Life by Kenzo Takada. Un parfum floral pentru fetele rele

Pana a ajunge sa va povestesc despre noul parfum de la Avon, Life by Kenzo Takada, vreau sa va povestesc niste istorie…

Eu am o relatie speciala cu parfumurile, formata de-a lungul anilor dupa toata regula – de la negare, chestionare, revolta – pana la acceptare. Azi pot sa afirm sa sunt un perfume freak in toata legea.

Recent mi-am amintit ca primul decor al camerei mele, cea pe care am capatat-o dupa ce parintii ne-au despartit din camera comuna pe mine si pe fratele meu, era alcatuit dintr-un perete pe care erau lipite cutiile de la parfumurile mamei, cea de la care mi se trage boala. Acolo erau de toate. Si toate frantuzesti. Apoi au urmat anii grei. Nici nu mai tin minte cu ce se parfuma mama, dar cu siguranta ca fratuzismele s-au terminat. Apoi am crescut. Prima dragoste. Urmata de alte curtari. Apoi un tanar barbat mi-a daruit de ziua mea un parfum. Bun. Adevarat.

Multe se uita pe lumea asta. Se mai intampla sa pierzi numarul barbatilor. Numele lor. Cel, insa, care a aparut in usa ta cu o cutie de parfum adevarat, nu se uita. Si eu n-am uitat.

Cel mai curios este ca gusturile mi-au ramas aceleasi, cu mici variatiuni. Imi plac mirosurile tari, indraznete, dar nu le suport pe toate. Sunt parfumuri de la care ma doare capul ingrozitor. Sunt altele care imi provoaca ameteli. Sunt unele de la care sunt in stare sa ies din incapere. Mai sunt si cele florale, fata de care atitudinea mea intotdeauna a fost ambigua. Si da si nu. Si le-as purta, dar ma irita cumintenia lor. In plus, nu-mi dadea pacea un gand – ca parfumurile florale sunt alese de femeile care se tem sa-si afiseze caracterul. Parfumuri cuminti. Fara personalitate.

Apoi, incetul cu incetul mi-am facut loc si in nisa parfumurilor florale. Foarte atent, de parca as fi calcat pe portelan. Nu voiam sa miros fres. Nu suportam ideea sa miros a „floricele”, a zi senina, a curcubeu, pentru ca stiu ca asta nu ma reprezinta.

Unul din parfumurile florale pe care le-am acceptat este Life by Kenzo Takada, aparut recent la Avon. La inceput am fost reticenta, mai ales cand am citit ca are note primare de citrice (of, ma gandeam, voi mirosi ca eminentele), apoi placut surprinsa, incat, de aproape 3 saptamani, Life este a doua mea piele (si a doua mea casa). Imi place ca-mi aduce aminte de cum mirosea mama cand eram mica. Eu i-am gasit niste note de lacrimioare, liliac, desi, cand am cititi despre el, acestea lipseau. Imi place ca nu este chiar cuminte, ca are niste virgulite, niste paranteze in care sa poata incape si fetele rele. Totodata, e placut si lipsit de agresivitate, ceea ce te face numai buna de pupat dupa gat.

kenzoIn plus, il ador pe Kenzo Takada, pe care l-am cunoscut toata viata ca „pur si simplu Kenzo”. Acest om, cred eu, a revolutionat moda, aducand aer proaspat, impregnat de delicatetea culturii japoneze. Kenzo Takada si-a anuntat retragerea din lumea modei inca in 1999, dar, dupa cativa ani de vacanta, a revenit, creand Gokan Kobo, un brand de articole pentru casa. Si acum, iata, si un parfum nou pentru Avon, pe care vi-l recomand din suflet.

 

*Aceasta este o postare comerciala, dar sincera.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 24