Maraton

#loculmeu e oriunde unde încap, se simt şi se înţeleg amintirile mele

Cînd am decis să particip la acest maraton, nu ştiam exact ce anume o să scriu. Pentru că, credeţi-mă, nu mi-am pus absolut niciodată această întrebare. Nici cînd am ajuns să depun actele la facultate. Pentru că mereu mi-a părut, şi cred că, pe bună dreptate, că locul meu e exact acolo unde mă aflu. Excepţii au fost foarte puţine, şi de scurtă durată.

Dar acum m-am aşezat şi am căzut pe gînduri. Cum adică, locul meu? Ce se ascunde după acest paravan? Absolut sigur, copilul meu, soţul, familia, prietenii sunt acei lîngă care mă simt completă, armonioasă, sigură, importantă. Dar ar mai fi ceva. Casa în care am copilărit. Lumile în care am călătorit de cînd am luat prima carte în mînă. Biserica în care mi-am găsit o bună parte din puzzle-urile pierdute, cîndva, demult. Nopţile de confidenţe alături de unica mea prietenă din copilărie. Timpul pe care îl petrec creînd lucruri ce îmi plac. Mirosul de liliac şi tei din poarta bunicilor. Plăcintele cu vişine proaspete gătite împreună cu colegele de clasă. Amintirile. Multe amintiri.

Aşa că, pot conchide că locul meu e oriunde unde încap, se simt şi se înţeleg amintirile mele. Pentru că fără ele eu nu mai sunt eu. Ele sunt comoara din interiorul meu, pe care foarte şi foarte puţini o ştiu.

 

Text: Ana C.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 24