Dragă redacție

Mai bine să îți zică un străin că esti o scorpie decât o dulceață!

Azi vreau să vorbesc despre conceptul de „feminitate ” la unele moldovence.

De când mă țin minte, prima frază auzită din gura bărbaților moldoveni întorși de peste hotare era „fete mai frumoase ca la noi nu-s nicăieri”. Și moldovencele trăiesc cu aceast „orgoliu” zilnic și se laudă într-una! Ba și străinii le încurajează că ele sunt cele mai frumoase, cele mai feminine, cele mai gătite (într-adevăr, atâtea gene false și unghii cu gel nu am văzut altundeva). Și așa au o bucurie că nici italiencele, nici nemțoaicele sau franțuzoaicele nu le întrec la frumusețe.

Azi însă le voi decepționa.

După ce am citit un comentariu scris de un bărbat francez care a obținut multe like-uri ca „femeile din est se machiază prea mult ca sa își ascundă „la misère „, adică săracia, și după ce am auzit un alt străin care, văzând într-un mall două  fete foarte machiate, a zis rânjindu-se: „fetele astea precis îs moldovence și așteaptă să le cadă ceva”, am înțeles că ei, de fapt, nu le respectă deloc. Ba din contra, le iau în derâdere.

Eu am înțeles asta încă atunci când, vorbind cu un austriac, mi-a confesat că preferă să petreacă vara în Moldova ,,fetele moldovence sunt cele mai feminine, cele mai ascultătoare și cele mai dornice de iubire.
Mare bucurie !
Asta vi se pare motiv de laudă și orgoliu?

De multe ori am observat că dacă îi ziceam medicului sau vânzătorului că sunt din Moldova, imediat își schița un zâmbet de flirt, de parcă noi nu știm altceva decât să fim frumoase și disponibile. Vă spun sincer că e foarte deranjant.

O fi de vină faptul că trăiesc în altă țară și aici femeile nu se rup în fund să placă bărbaților, să meargă la cumpărat pâine cu „narashivanie” la gene sau să își facă cea mai sofisticată coafură la nunta vecinei, sau pur și simplu, sunt eu că nu prea iubesc machiajul exagerat, dar nu mai sufăr superficialitatea și obsesia de a te simți mereu pe podium.

Dorința asta să placi cu orice cost prin aspectul fizic, mi se pare cel mai mare semn de neîncredere în tine și de frustrare.

Și vă asigur, mai bine să îți zică un străin că esti o scorpie decât o dulceață!

 

Text: M.M.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 23