Maraton

De la mama la fiica

A adormit. Ma uit la ea, atat de senina, atat de departe in visele ei de copila nevinovata. In sfarsit a adormit, dupa inca o seara de imbratisari amestecate brusc cu dorinte exagerate (din punctul meu de vedere), cu lacrimi aparute intr-o fractiune de secunda si cu “mami, te iubesc!” dupa intrebarea “cum ma simt eu cand te porti asa?”.

Stiu ca ma iubeste. Imi arata prin felul de a ma privi, prin felul in care imi cauta mana cand mergem pe strada, prin felul in care ma face sa rad. Ma iubeste mereu, chiar si atunci cand incearca sa vada unde ii sunt limitele. Caci doar nu face asta oricui, ci doar celor mai dragi suflete. Asa suntem toti, suntem autentici, doar cu cei pe care ii iubim cel mai mult.

Stiu ca este o perioada care o va modela, iar rezultatul in cea mai mare parte depinde de mine – mama ei. Cu mine sta cea mai mare parte din vreme. Prin ochii mei cunoaste lumea. Prin ochii mei ajunge sa se cunoasca. La mine vine cand ii e bine sau cand ii e rau. Mie imi zice temerile pe care le are si de la mine asteapta sa auda ca totul va fi bine. Si ii spun ca totul va fi bine, pentru ca asa va fi. Daca va fi greu, va deveni mai puternica. Daca va fi usor, va zambi mai mult. Oricum, va zambi. Va fi bine.

Ma uit la ea si inteleg ca imi doresc sa fie fericita, sa fie respectata, sa fie sincer iubita. Inteleg ca ma rog la Fecioara Maria sa-i dea oameni buni in cale, care sa o indrume bine si sa-i aminteasca de faptul ca ea va reusi tot ce isi va dori sa obtina. Ea s-a nascut sa fie fericita si sa imparta fericire. Ea deja imparte fericire. De 7 ani o face si inca atat de bine!

Doamne, Dumnezeul meu, cata fericire! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, multumesc pentru binecuvantarea de a fi mama!

Imi doresc sa inteleaga ca merita respectata, ca are dreptul sa spuna ce o face sa zambeasca si ce o face sa se intristeze, ca poate refuza sa asculte vorbe reci, seci, gri si ca e bine sa multumeasca pentru vorbele senine.

Cineva i-a zis ca ea nu stie sa cante, ca deseneaza urat. Astepta un sfat…cred. Cu durere in suflet iam zis ca acel cineva nu are dreptate si data viitoare sa-i raspunda: “Este doar parerea ta si nu sunt de acord cu ea!”. Trebuia sa creada ca ea e frumoasa la suflet, la chip si tot ceea ce creeaza poate fi doar frumos. Din ce in ce mai frumos. Nicicand altfel.

Copiii invata din exemplele parintilor. Si ea invata de la mine. Nu din vorbele mele, ci din faptele mele.

Acum, la fel ca si mai inainte, stiu ca daca vreau ca ea sa vrea, eu sunt obligata sa vreau. Daca vreau ca ea sa aiba, eu sunt obligata sa am. Daca vreau ca ea sa stie cum se simte fericirea, eu sunt obligata sa fiu fericita. Daca vreau ca ea sa creada in puterea ei launtrica, eu sunt obligata sa cred in puterea mea launtrica.

Daca eu voi fi respectata si iubita pentru cine sunt si ea va fi respectata si iubita pentru cine este si va fi. De ce? Pentru ca va invata de la mine cum se face.

Altfel cum? Doar e fiica mea. Daca nu invata de la mine, de la cine sa invete?

Doamne, Dumnezeul meu, iti multumesc pentru tot ceea ce sunt! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, iti multumesc ca sunt mama!

Text: Anonim

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 23