Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Maraton

Mama, la vârsta mea: Mama cocea un cuptor plin cu pâine şi plăcinte, şi era ceva firesc

Ma gândesc deseori la cum era mama când era la vârsta mea…

Mă gândesc dimineața, când mi-i lene să mă ridic din pat, că la ora ceea mama deja dăduse mâncare la păsări, animale şi mulsese vaca.

Mă gândesc când în drum spre grădiniță sunt în trafic şi mă enervez, că pe noi mama ne ducea şi ne aducea de la grădiniţă pe jos, iar grădinița era în celălalt capăt al satului şi mergeam cel puţin jumătate de oră.

Ma gândesc când fac o ,,sharlotkă” şi mă simt o eroină, că mama cocea un cuptor plin cu pâine şi plăcinte, şi era ceva firesc.

Mă gândesc când mă ,,jelui” că am mult de spălat (deşi spală maşina de spălat) – mama, practic, toată viața a spălat manual, aducând apă de la fântână şi umplând de fiecare dată toate ,,sârmele” din ograda.

Mă gândesc când ies la plimbare în parc – plimbările mamei erau mai mult cu sapa-n spate în drum spre/de la vie sau ogor.

Cred că nu vom înţelege niciodată de unde aveau mamele noastre atâta forţă şi dorinţă de viaţă, la fel cum ele nu vor înţelege niciodată cum poţi avea dulapul plin cu haine şi să spui că nu ştii ce să îmbraci, cum poţi avea frigiderul plin cu produse şi să nu ştii ce să pregăteşti pentru cină, cum poţi avea casa plină cu jucării, cărţi, creioane etc. iar copilul să se joace doar în telefon sau computer…

Cu siguranţă mamele noastre se bucură pentru noi, pentru faptul că avem o viaţă mult mai uşoară ca a lor, însă, în acelaşi timp, cred că ne compătimesc, deoarece din cauza consumerismului din ziua de azi noi pierdem capacitatea de a ne bucura de lucrurile mărunte şi deseori uităm că ne trebuie foarte puţin pentru a fi fericiţi.

Text: Elena

Foto: JORGE LOPEZ/Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: August, 10