Maraton

Mama mea

Mama nu are surori, doar 4 fraţi, care însă nu pot înlocui acea relaţie specială dintre două surori. Din acest motiv, ea a visat mereu la o fiică, care îi va deveni şi soră şi prietenă şi fiică.

 

După două sarcini pierdute şi o naştere deloc uşoară, cu 3 săptămâni întărziere, a apărut acea fiică, atât de dorită.  La distanţa de aproape 22 de ani realizez că mama nu mi-a purtat niciodată pică pentru suferinţele prin care a trecut la naştere, iar eu mă bucur că  am reuşit să îi îndeplinesc visul, acela de a avea o fiică-soră-prietenă.

 

Mama s-a născut la ţară, iar la sfârşitul anilior 80 a venit la Chişinău ca să devină contabilă. Necunoaşterea oraşului sau a limbii ruse nu au oprit-o să fie cea mai bună din grupă şi să reuşească să facă din pasiunea pentru cifre o meserie. Peste puţin timp îl întâlneşte pe tata şi după 3 luni decid să se căsătorească. Împreună e mai uşor să treci peste greutăţi – acesta cred că e motto-ul lor. Au muncit , au riscat, am reuşit să pună pe roate afaceri, au construit o casă şi cel mai important –cresc 2 copii şi toate astea ÎMPREUNĂ.

 

Pentru mine mama e un model, pentru că este o femeie puternică, deşteaptă şi ambiţioasă.

 

Ei nu îi este frică de lucrurile noi şi e deschisă spre cunoştere. Este la curent cu tot ce se întâmplă în viaţa mea şi a fratelui meu. Ne este mereu alături şi împreună cu tata, ne oferă tot ce e mai bun! Ne cunoaşte prietenii şi nu a lipsit de la vreo şedinţă cu părinţii. Îi place să stăm la taclale, să povestim ore în şir şi să punem „ţara la cale” Pe mama pot conta oricând, ea le ştie pe toate şi nu e niciodată obosită să facă un bine.  Ea găteşte incredibil de gustos şi îi place când casa e plină de oaspeţi.  Ea iubeşte viaţa şi o trăieşte frumos!

 

De la mama învăţ să nu fiu răutăcioasă, să iert, să lupt pentru visele mele, să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am şi să fiu fericită.  Mai am multe de învăţat, pentru ca într-un final să fiu şi eu ca mama!

 

Eu o ador şi sunt o norocoasă că îi zic MAMA- Valentinei Gîlca.

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: September, 19