Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Micile mari secrete intre femei
Femei

Micile mari secrete intre femei


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Am fost azi la posta. Cat stateam in fata ghiseului, urmaream pe furis angajata din spatele sticlei. Femeia avea in jur de 40 de ani. Era ca o smochina coapta. Ceva m-a prins la ea. Poate ochii frumos machiati, poate rujul mai intunecat, care ma trimitea involuntar la gandul ca si mie imi place sa imi vopsesc de dimineata buzele cu ceva mai aprins.

A ajuns randul meu. Mi-am rezolvat chestiunile si m-am mutat la alt ghiseu sa achit. Cat scoteam banii, vad ca se apropie doamna pe care o priveam pe furis, intinzandu-se spre mine, a conspiratie. Gestul m-a luat prin surprindere. Baza mea de date s-a blocat si nu mai putea procesa motivele lui.

-Daca nu va suparati, imi puteti da numarul rujului dvs?, ma intreaba femeia, tinand in mana un carton rosu, care se anexeaza la scrisorile recomandate, gata sa scrie pe el.

Stupefiata, dar si placut suprinsa de acest moment jucaus, foarte feminin, am scos din geanta trusa pentru cosmetice si i-am intins rujul. Ea a scris repede tot ce i-a trebuit si mi l-a intors multumita. Peste cateva secunde o vedeam cum sta in pirostrii sub tejghea, dictand cuiva in telefon numarul si numele rujului. Era un Berry Blast de la Avon.

***

Ador mica viata a femeilor. Viata la care ai acces prin usa din spate. Cu secretele, codurile si legile ei. Cu durerile ei, mari si mici. Cu regulile ei nescrise. Cu ochii care se inteleg din jumatate de privire, cu gesturi abia perceptibile, de suport, de prezenta, de „sunt cu tine si te inteleg”. Pentru ca sunt femeie, ca si tine.

De cate ori merg la salon pentru manichiura, imi place sa ma adancesc in atmosfera de acolo. Sa privesc femeile din jurul meu, sa ascult ce vorbesc. Le analizez hainele, parul, forma ochilor. Ma uit ce culoare au ales pentru unghii. Cum le cade o suvita pe frunte. Cum isi musca buzele cand citesc ceva in telefon. Ma simt ca intr-un cocon. Moale, cald, familiar. Si toate imi par frumoase. Inalte, scunde, slabe sau generoase, brunete sau blonde. Cu paiete sau sobre. In roz sau in negru. Cu sprancene tatuate sau puf deasupra buzei. Toate imi sunt dragi, pe intelesul meu. Pe toate le cunosc.

In astfel de locuri, nu mai judec. Vreau doar sa ascult. Povesti de viata, experiente, franturi din iubiri neimplinite sau fericiri neasteptate. In astfel de momente, nu ma mai enervez. Ca nu stie, ca m-a calcat pe pantoful curat, ca nu poate gandi, ca face greseli gramaticale, ca nu citeste si nu pleaca de la barbatul care nu o respecta. Aceste spatii feminine, aceste gesturi suprinzatoare, creeaza o lume paralela in care fiecare femeie vine ca sa-si regaseasca fortele si puterea. Sa se odihneasca si sa bea din apele adanci ale vietii ei interioare.

Apropo, una dintre cele mai usoare metode de a supune orice femeie este sa o izolezi de alte femei – prietene, colege, vecine, rude. Ceea ce fac, de fapt, toti abuzatorii. Si ceea ce fac insasi femeile-victime, aflate in plina dependenta emotionala de partener. Astfel, se taie cordonul cu lumea femeilor, cu sursa ei de putere, de viata, de discernamant. Cu intuitia ei, care niciodata nu doarme si care striga „Fugi!”. Aflata pe celalalt mal, singura, fara niciun reper, femeia nu mai are resurse sa revina. In aceste momente, e foarte important sa simtim ruptura si sa intindem o mana. Iar pentru asta e nevoie sa avem ochii si inima deschisa. Sa privim in jurul nostru fara jena. Sa ascultam. Si sa incercam sa intelegem.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: November, 28