Din viață

„Miscarea e viata”, chiar si cand e vorba de job

Asa s-a intamplat ca in ultimile zile am vorbit cu diferiti oameni, in diferite circumstante, despre ce, cum si de ce lucreaza omul in viata sa. Despre diferenta intre lucru si mestesugarit, despre Marx si teoria instrainarii, depsre un job pentru femei care vor sa lucreze in calitate de sudoare pentru un salariu decent, despre cat de ori poti sa-ti schimbi cariera si daca trebuie s-o schimbi, in general.

Eu sunt omul care nu poate lucra mult timp in acelasi loc. Si omul care ar innebuni daca ar face doar o meserie. Eu mi-am schimbat deseori job-ul si orientarea, de la educatoare de gradinita, lector universitar pana la producator tv sau Account Manager in publicitate si sper, ba chiar stiu, ca experientele mele nu se vor opri aici. Eu inteleg cu greu viata pe care au dus-o parintii nostri, lucrand 40 de ani in acelasi loc. De fapt, ar fi tot atat de adevarat sa spun ca si 10 ani in acelasi loc pentru mine este inimaginabil. Doar daca… e afacerea mea.

Nu stiu care sunt argumentele celor care se tin cu maini si picioare de acelasi job ani, zeci de ani. Pentru mine, miscarea e viata, chiar si cand e vorba de job. Daca ramai pe acelasi loc – mori. Si daca azi sunt manager, maine pot fi agricultoare sau… sudoare. Si daca azi sunt redactor, asta nu inseamna ca maine nu as putea fi in capul unei afaceri.

Schimbarea meseriei, re-inventarea, re-gandirea profesionistului din noi, este pentru mine cea mai frumoasa provocare pe care ne-o putem asuma in viata. Si daca altii se gandesc la dragoste, la casa, la ce vor face la pensie, eu 90% din timp il petrec gandindu-ma la ce fac, ce as putea face, ce mi-ar place sa fac si cum sa fac ceea ce am in cap.

Posibilitatile mintii noastre sunt foarte diverse si noi suntem in stare de mult mai mult decat ne limitam sa gandim. Omul are capacitatea sa renasca de cate ori este nevoie, dar nu e neaparat sa asteptam o calamitate naturala sau sociala, pentru a testa aceasta capacitate. Nu e mai simplu sa o testam pe timp de pace?

Sunt inca foarte multe lucruri pe care vreau sa le fac in viata, dar, deasupra acestor dorinte planeaza una, mare si frumoasa. Vreau sa lucrez cu mainile. Sa nasc in mintea mea ceva si sa-l pot aduce la viata cu mainile mele. Pentru ca, in opinia mea, nu exista nimic mai eliberator, mai calmant, mai frumos, mai plin de sens, decat mestesugaritul.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: October, 12