Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Femei

Misterul femeii de langa

Pe mine nu m-a batut niciun barbat. Copilul meu n-a vazut cum pe mama o trag de par prin casa, cum o izbesc cu capul de radiator, cum o tin inchisa la balcon sau cum ii trantesc farfuria cu borsul nesarat sau prea fierbinte in fata.

 

Bunica, o femeie cu sange care clocotea, mi-a spus ca atunci cand s-au luat cu bunelu, l-a anuntat ca daca ridica mana la ea – il omoara. Scurt, clar si cuprinzator. Mie imi explicase tot atat de succint ca ‘uite, sora’sa, frumoasa si printesa familiei, toata viata s-a certat si s-a mancat cu barbatu’su. Asta nu e treaba. Chestiile astea trebuie rezolvate deodata, pana ajung sa degenereze.

 

Eu nu vreau sa omor pe nimeni. Nu din bunatate sufleteasca, ci pentru ca am un copil si nu vreau sa treaca prin calvarul vizitelor la puscarie. Eu sunt de parerea ca daca poti evita o neplacere, trebuie s-o eviti.

 

Nici nu va imaginati cate femei din jurul vostru au fost batute. Sau sunt batute. Femei invatate, cu manichiura. Femei care detin posturi de conducere. Functionare. Femei pe care le respecti. Femei care iti sunt dragi prin felul in care merg, se imbraca sau vorbesc.

 

Femeia care sta acum in fata ta si iti spune ca ii merge bine, copilul e la gradi/scoala, sotul iata a fost promovat, a fost aseara intinsa prin toata casa si facuta curva si invatata de minte. Ca sa se corijeze. Doamna profesoara a copilului tau, cu capul nitel sur, o femeie care emana incredere, bunatate, dar si putere, cu trei zile in urma a fost izbita cu capul de perete. Pana i-a tisnit sangele pe nas si curgea ca dintr-un robinet. Ea si-a cerut iertare in genunchi. Ca sa inceteze. Ea a fost de acord ca a meritat. Ea a inteles mesajul lui. A primului sau invatator.

 

Noi, cele nebatute, de cate ori auzim astfel de povesti de groaza ne intrebam de ce ele raman. De ce nu fug. De ce nu-si iau copilul/copiii si se duc in lumea mare. Din frica. Frica care paralizeaza. Cei din voi care ati trecut vreodata printr-o frica paralizanta, intelegeti. Poti sa citesti sute de articole la tema, poti sa intelegi perfect ca omul te omoara cu zile, sa stii ca el distruge viata copiilor tai si sa nu poti face nimic. Frica imobilizeaza.

 

 

Vreau sa imbratisez toate femeile care au iesit din cercul magic al fricii. Sa le arat admiratia mea de femeie care nu a trecut prin calvarul lor, dar care continua sa fie dominata de frica. Vreau sa invat de la ele. Si sa le promit ca totul o sa fie bine. Deoarece invingerea fricii inseamna a incepe sa te iubesti. Iata si un raspuns pentru intrebarea Veronicai.

 

PS: eu cred ca Valentina Trofimovna poate sa fie fericita. Nu. Ea trebuie sa fie fericita. Ea trebuie sa fac doar un pas.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 20