Social

Morfina pentru demnitatea noastra

Janna Friske se topeste, ca o lumanare de ceara, din cauza cancerului pe creier. Cand diagnosticul a fost facut public de catre apropiatii artistei, mii de oameni au reactionat si au trimis bani pentru tratamentul acesteia.

Ultimile stiri nu sunt deloc favorabile femeii care a fost ani la rand in cele mai fierbinti topuri din Rusia si proaspetei mamici, care a nascut in aprilie primul sau copil. O tara intreaga a reactionat la tragedia unei vedete aflate pe linia de finis. Si chiar daca medicii declara ca sanse practic nu mai sunt, acest om inca traieste. Iar viata, cat zile ne-a mai ramas din ea, trebuie traita cu umanitate. Or, umanitate, in astfel de situatie, inseamna demnitate.

Tot zilele astea, amestecate printre stirile despre starea vedetei din Rusia, am gasit si o stire despre bolnavii de cancer in faza terminala din spitalele din raioanele Moldovei. Oameni lasati sa-si traiasca ultimile zile iin chinuri groaznice. De aceea ca nu este morfina. Care, de fapt, este. Numai ca nimeni nu stie unde e. Si, fireste, asa cum ii sta bine moldoveanului, fiecare factor de decizie din acest lant, te trimite la alt factor de decizie. Si asa, pana ti se ia din speranta, credinta si simpla incredere in omenie.

Intre timp, oamenii mor. Incet. In chinuri. Incapabili sa-si mai spuna durerea. Fara demnitate. De aceea ca ea s-a pierdut undeva prin cabinetele Consiliului Raional si a Ministerului Sanatatii.

Cazul Jannei Friske a demonstrat inca o data ca boala nu alege. Si, parafrazandu-l pe George Cosbuc, “Hristosi sa fiti, Nu veti scapa…”

 

Acest articol a aparut pe perfecte.md
Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 21