Dragă redacție

Niciodată nu poți să te relaxezi și să crezi că ții destinul în mâini

Cu ceva timp în urmă am recomandat unor prietene să citească articolul „Dragă fată de 20 de ani”. Reacțiile lor au fost așteptate. Am fost acuzată pentru a câta oară de negativism, cică „trebuie să vezi viața în mod pozitiv, să nu te gândești la rău”.

Există persoane care preferă să parfumeze c…tul, eu prefer să-i simt mirosul adevărat.

Să crezi că calitatea vieții tale ține doar de atitudinea ta pizitivă, mi se pare copilăresc și utopic. Că doar nu trăiești închis într-un laborator steril, ferit de contact cu lumea exterioară. Poți oare să zâmbești când ți s-a furat portmoneul în microbuz, sau să rămâi zen când propriul copil iți spune că a fost lovit de educatoare, sau să iți păstrezi pozitivismul când afli de problemele grave de sănatate? Și aici lista e luungă!

Iată zilele astea pe pagina mea a apărut un articol, cu sute de inimioare, despre un deputat norvegian, xenofob convins și înflăcărat, care,vezi tu, s-a îndrăgostit nebunește de o refugiată iraniană (mi se pare) și a decis să demisioneze.

Chiar credeți că e așa romantic? Credeți că iubirea de la început va reuși să lupte cu principiile și cu un caracter de om de 50 de ani, pe tot parcursul relației? Eu nu cred, dar zic să așteptăm ca să vedem.

Adevărul este că atunci când este un dezichilibru între el și ea sau invers, fie financiar, intelectual sau cultural, apar divergențe foarte mari.

Știu că unele filme ultraromantice, despre o fată ieșită de la închisoare care se angajează menajeră și de care se îndrăgostește imediat un oligarh, sunt emoționante până la lacrimi. Știu că ne place să credem în povești frumoase, dar realitatea este fără Photoshop.

Și referitor la „dacă vrei să fii soție de general, căsătorește-te cu un soldat”, este și asta un mit, care sună bine, dar nu merge. Cu cât soldatul se va ridica mai mult în grad, cu atât cerințele lui vor crește. Când va ajunge general, ar fi bine să fii și tu măcar un comandant, de altfel riști să nu fii de ajuns. Niciodată nu poți să te relaxezi și să crezi că ții destinul în mâini și decizi tu unde să meargă!

Text: M.M.

Foto: Charles Etoroma /Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: June, 24