Jurnal

Omul inutil

El locuia la etajul 6. Din geamul lui nu se vedea nimic. Ei bine, se vedea  totusi ceva, daca tot avea un geam.

Din geamul lui se vedea zidul casei din fata. Pe el acest fapt nu-l deranja. Isi amintea ca nu are priveliste doar cand invita vreo femeie. Ceea ce se intampla extrem de rar.

El ducea o viata asezata. Lucru, casa. Cand apuca, mai iesea la o bere cu amicii. Daca il intrebai daca ii place viata pe care o duce, nu stia ce sa raspunda. Uneori zicea ca ii place. Alteori facea o pauza lunga, parca alegea cuvintele, parca ezita. Si trecea la alta tema. Sau te lua la misto. De aceea ca e mai usor sa pui pe altul in papuci, decat sa ii scoti pe ai tai.

Prin viata lui rareori treceau femei. Femei. Se intampla sa aiba cate o relatie, pe care el singur o numea plata. Un fel de punct in plus in rutina „lucru, casa”. Un punct care se numea „sex cu regularitate”. Sex de rutina.

Prin toata inutilitatea vietii lui, trecea totusi un fir rosu. El vroia s-o intalneasca. Pe ea. Cea despre care auzise de mic ca trebuie sa apara. Femeia ideala. Marea iubire. Cea care va fi diferita. El nu stia ce anume la ea va fi deosebit. Stia doar ca ea trebuie sa fie cu totul speciala. Nu normala. Nu. El nu vrea normalitate. Desi, daca il intrebai cum arata ne-normalitatea, el se pierdea in explicatii, ca pana la urma sa renunte.

Au trecut ani. In viata lui nu s-au schimbat multe. Intre timp, a facut un copil cu o femeie pe care n-o iubea si de care s-a despartit cand a aflat ca e insarcinata. Copilul ii semana leit. Ezitant. Plat. Fricos.

El continua sa locuiasca la etajul 6. Si sa astepte. Chiar si in serile in care privea televizorul, dupa care facea o partida de sex cu partenera lui, astepta. Ce anume, nu stia nici el.

Intr-o primavara care nu prevestea nimic, aparuse ea. Nici frumoasa, nici urata. Deosebita. O deosebire abia perceptibila, ceva ce puteai lesne sa treci cu vederea. Ceva ce nu sarea in ochi, dar care era acolo. Poate privirea ei, care, de fiecare data cand o prindeai, era alta. Sau felul in care lega cuvintele. Sau accentul. Moale, sudic. Accentul pe care ea il purta cu nerusinare. Cu nerusinarea unei femei care nu era nici urata, nici frumoasa. Care, pur si simplu, era.

Ei si-au dat intalnire la cafeneaua de la colt. De la coltul casei ei, avea el sa afle. Ea avea geam cu priveliste. O priveliste pentru care altii si-ar fi vandut un rinichi, daca piata imobiliara ar fi acceptat plata in organe.

Ei au baut o bere. Aproape in liniste. El i-a pus cateva intrebari plate. Ea i-a raspuns. Despre ce face, ce a facut si ce are de gand sa faca.

El i-a povestit despre femeia cu care este acum. Desi nu, el nici n-a numit-o femeie. Partenera. Si despre sexul lor regulat i-a spus. Ea a zambit si l-a intrebat ce vrea.

„Vreau o nebuna…”

„Cat de nebun esti tu pentru a intalni nebuna pe care o vrei?”

El a condus-o pana la usa. A ezitat. I-a prins degetele in mana. Poate primul act de nebunie din toata viata lui.

Ea i-a dorit noapte buna. Si a intrat.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 20