Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Jurnal

Optmart SRL is back! Ce am învățat de când sunt în acest proiect

Ieri am filmat primele două emisiuni din noul sezon Optmart SRL.  După jumătate de an de pauză, sentimentele mele au fost contractictorii.

Pe de o parte, totul a decurs atât de natural, atât de familiar, de parcă filmasem săptămâna trecută și cele șase luni, care ne-au rupt de acea rutină săptămânală televizată, nu au existat.

Pe de altă parte, îmi părea incredibil că – după atâtea luni de negocieri, renegocieri, discuții cu colegele, apoi cu colegele și administrația canalului, după atâtea încercări și eșuări de a găsi soluții, din care să aibă toată lumea de câștigat, după momente în care eu una credeam că totul devine prea dificil și că nimănui în țara asta nu-i trebuie un astfel de format, deși mesajele care le primeam de la publicul în așteptare, spuneau altceva, după întâlniri în urma cărora mă întorceam acasă și mai confuză decât venisem la ele – eu stau pe același fotoliu pe care l-am înjurat de atâtea ori, fixându-mi microfonul după ureche.

Bună seară, dragi prieteni. Suntem Optmart SRL și ne bucurăm să vă revedem.

Optmart SRL este un capitol întreg din viața mea, deși nu are decât un an și jumătate și, posibil, cândva, el nu va mai părea atât de important.

Grație emisiunii și colegelor, care sunt toate foarte diferite de mine, și una de alta, am învățat să respect cu adevărat oamenii cu care lucrez și cu care comunic în anumite circumstanțe, indiferent de opiniile lor și indiferent de genul lor de activitate. Faptul că nu sunt de acord cu una din fete sau cu toate odată, nu înseamnă că nu pot ieși cu ele să iau masa după emisiune sau să le invit acasă.

Am auzit prin târg ecouri că nu ne suportăm una pe alta. De fapt, deseori am și fost întrebate în LIVE-urile noastre, dacă întra-adevăr relațiile noastre sunt atât de bune, după cum arătăm când stăm cu paharul de vin pe canapea la Alla Donțu în studiou. Da, sunt bune. Atât timp cât există respect și înțelegerea clară unde mă termin eu și unde începe alt om, cu viața lui, preocupările lui, interesele lui, planurile lui, dorința lui legitimă de a câștiga ceva pentru sine, nu văd de ce nu am avea relații bune.

Alt lucru care m-a învățat Optmart SRL este să-mi structurez gândurile, înainte de a deschide gura. Știu că nu sunt nici pe aproape de cele 100% cu care unii prezentatori aplică această abilitate, însă simplul fapt că am început să practic deschisul gurii conștient, mă ajută mult în viața în afara filmărilor. Dacă înainte voiam să spun cu orice preț, încât uneori cuvintele țâșneau din mine, fără filtru și fără măsură, acum mă controlez. Mai mult, în unele cazuri prefer să tac, decât să spun ceva numai de dragul de a vocaliza prețioasa-mi opinie. Această schimbare a adus cu sine și un efect colateral – nu mai sunt dispusă să ascult pe oricine sau să ascult orice. Nici în formă orală, nici în formă scrisă.

Dacă ar fi să rezum ce înseamnă Optmart SRL în viața mea, cred că ar fi – un mediu în care cresc și un ecran pe care mă văd dintr-o parte, fapt care mă ajută să cresc în direcția care trebuie. Unde mai pui că, pe parcursul celor două sezoane de până acum, am avut posibilitatea să mă văd dintr-o parte în tot felul de stări prin care treceam la moment. Cu această ocazie, un cald mulțumesc canalului că nu impun niciun fel de cenzură, inclusiv vestimentară sau de dispoziție.

Eu mă bucur că noi, totuși, continuăm să existăm în aceeași componență și în același format. Îmi doresc mult să devenim mai bune, să ne învățăm să spunem lucruri esențiale într-un timp limitat, să lăsăm o urmă în inimele și capetele oamenilor care ne privesc. Să plantăm vlăstari ale discuțiilor, conștientizării, interogării și schimbării ulterioare în sufletele celor care ne-au ales până acum. Și celor care ne vor alege de acum în colo.

Și toate astea nu pentru că ne-am crede importante și deștepte, dar pentru că ne străduim să venim cu teme care continuă să doară în societatea noastră.

Alături de voi au fost Angelica Frolov, Angela Stafii, Alla Donțu și eu, Diana Guja. Vă dorim o seară bună și vă dăm întâlnire și săptămâna viitoare. Până atunci, ne găsiți pe pagina noastră de Facebook.

 

Foto: înainte de filmările de ieri, alături de machioza noastră, Natalia Garanovschi.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: July, 12