Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Fete pe drum

Paris is always a good idea


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Paris is always a good idea. Tineti minte?

Esarfe. Multe esarfe. Si fete. Albe, caramel, cafea cu lapte, ciocolata, maslina, negru carbune. Par lung. Scurt. Ciufulit. Albastru. Ras. Negru. Mult negru. Rochii, fuste, pantaloni, esarfe.

Flori. Iarba verde. Banci. Barbati care fac jogging. Cand am intrat in Paris mi-am dat seama ca uitasem cum arata un oras. Oras in sensul de „oras”. Totul m-a luat prin surpindere. Orice narcis inflorit. Orice fir de iarba. Orice trotuar. Lipsa glodului si a prafului, la fel, m-au lasat putin contrariata.

Desi, intotdeauna m-am crezut mare europeanca, ieri, cand am ajuns la Paris, m-am simtit ca de la coada vacii. Pierduta, dezorientata, coplesita. Cel putin, aratam ca una de-a lor – pars scurt, rochie neagra, balerini negri cumparati tot aici cu doi ani in urma, esarfa nepaleza si o geanta de piele made in France.

Duminica, cartierul in care stau, se transforma intr-un sat. Cateva strazi principale sunt inchise circulatiei si toata lumea iese in mahala. Targuri, terase, copii, multi copii… Fetse decontractate. Demult n-am vazut atatea fetse relaxate. Si demult n-am vazut atatea femei care, iesite din casa, sa fie atat de naturale.

Azi la Paris a fost foarte cald. Copiii purtau sandale si haine de vara. Femeile – sandale si pedichiura impecabila. Barbatii- tricouri sau camasi cu mainicile rasuflecate si esarfe.

***

Nu ma lasa sentimentul ca am uitat cum sa traim… normal. Ca normalul e asta, pe care il vad acum din geam. Cu oameni care se plimba duminica seara. Cu familii care au iesit la terase. Cu copii care se joaca direct pe trotuare. Cu discutii de curtoazie intre vecini. Cu batranele de 90 de ani care inca mai au o viata sociala.

Mama m-a intrebat cum ma simt. Nu stiu. Ma simt de parca imi lipseste mizeria de acasa. De aceea ca mizeria a devenit pentru mine o normalitate.

M-ati intrebat daca sunt aici in vizita sau daca planific sa raman. Pana acum nu stiam bine. Acum, cand am intrat in casa dupa o plimbare prin cartier, mi-am spus „De ce copilul meu sa nu traiasca o astfel de normalitate?”

 

foto: priveslistea din geamul meu

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: September, 20