Dragă redacție

Pentru ce?

Am găsit eu un curs de anterprenoriat social și am decis să îl trec. Daca cineva mă întreba ce fac, eu spuneam că trec un curs online. Și mereu apărea întrebarea ,”pentru ce?”. Eu nu știam cum să răspund la ea.

Întrebarea asta e mai enervantă ca oricare alta, cred. Atunci când spui cuiva că treci un curs, citești ceva în afara strictului necesar, faci voluntariat sau te informezi pe diferite teme, aproape mereu apare întrebarea „pentru ce?”. Răspunsurile -„pentru ca să îmi dezvolt cunoștințele”, „pentru că mă va ajuta în viață”, „pentru că e interesant” – aproape mereu sunt refuzate.

Această dezvoltare de sine este înțeleasă și percepută de oameni ca o pierdere de timp, când ea este, de fapt, o investiție în sine. Lumea nu mai vrea să se dezvolte în afara strictului necesar, programului școlar sau universitar, sau în afara jobului.

Orice dezvoltare sau curs frecventat este ceva ce te ajuta să te dezvolti, să cunoști oamenii și lucruri noi, să înțelegi ce te înconjoară. De ce, dacă ai timp și ocazie, să nu treci un curs despre ceva ce îți place, îți trezește interesul și crezi că îți va fi de folos în unele cazuri. De ce să cheltui o grămadă de timp, făcând nimic, stând în telefon, laptop sau pe rețele de socializare? De ce lumea nu mai vrea să înainteze, să avanseze în cunoștințe?

 

Text: Laura Vition

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 21