Maraton

Povestea mea egoistă de dragoste

Eu m-am îndrăgostit de mine atât de tare cu vre-o 10 ani în urmă, încât simt că nu mai am nicio salvare. Ma simt în stare să am tot ce vreau eu, sau poate deja am tot ce veau eu.

 

Toată îndrăgostirea asta a început încet și pe ascuns, dar dureaza deja un deceniu și se intensifică tot mai tare și mai tare. Am și un complice, fără de care eu n-aș fi descoperit niciodată că pot să mă iubesc și să prețuiesc tot ce am, atât de mult.

 

Eu m-am îndragostit de mine înca prin anul întâi de facultate atunci când odata, la o discotecă studențească, dintre vreo 10 fete frumușele, m-am pomenit ținută de mână de un studențel simpatic și el nu mi-a mai dat drumul toată seara.

 

Eu m-am îndragostit de mine atunci când primeam halva în fiecare seara la cămin (deliciul suprem al copilăriei mele). Atâta halva, încât puteam să le fac fericite și pe toate vecinele din odăile alăturate.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine atunci când am “fost furată” din casa părinteasca cu un braț de levanțică și, indiferent de bocetele mamei, știam că nu-i decât o glumă și că mie îmi place la nebunie gluma asta. Și chiar daca acea glumă a devenit ceva mai serios, eu oricum o luam și o iau ca pe o gluma, nu mă complic si nu pierd clipele de fericire.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine atunci când mă plimbam cu bicicleta mea frumoasă, albă, alături de bicicleta lui și am cutreierat atâtea câmpii și drumuri împreună.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine atunci când mă jucam cu fetița mea într-un joc copilăresc și râdeam de nu mai puteam, iar el ne admira dintr-o parte duios, ne filma și mai apoi a făcut un file cu numele ”Familia mea”.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine atunci când am băut șampanie de ziua mea la Paris, apoi la Roma, pe cîteva litoraluri de vis din Europa. M-am simțit omul Planetei și-mi atingeam cu mâna visele, rând pe rând.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine atunci când am condus alaturi 2000 km într-o direcție, am avut despre ce discuta tot drumul și am ascultat pe rând muzica preferată a fiecaruia, (chiar daca ne-am certat de doua ori) chiar și “Cutiuța muzicală” a copilului.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine atunci când l-am întrebat daca-i plac pantofii pe care vreau sa-i cumpar, iar el a zis ca-s frumosi, dar ce-i de-acasa, negri, cu curelușă peste gleznă îmi stau mult mai bine.

 

Eu m-am îndragostit de mine atunci când mi-a cerut sfatul, când mi-a povestit planurile lui de viitor, când mi-a încredințat secretele lui.

 

Eu m-am îndragostit de mine când i-am arătat toate nebuniiile mele de idei și în fiecare seară îmi spune că îi place ce-mi iese și că-i tare frumos! Eu prind curaj, am încredere în mine și știu că-s minunată.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine atunci când l-am văzut într-o seară, traversând Parcul Central cu o orhidee gigantă pe un braț și cu copilul pe altul.

 

Eu mă îndragostesc de mine atunci când admir atitudinea lui față de fetița noastră și față de toate femeile care ne înconjoară.

 

Eu mă îndrăgostesc de mine atunci când îmi culc capul pe pieptul lui și stăm așa pur și simplu.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine chiar aseară, atunci când din strachina cu cireșe mie mi-au fost rezervate cele mai coapte.

 

Eu m-am îndrăgostit de mine atunci când i-am spus că sunt însărcinată cu al doilea copil și el m-a privit drăgostos și mi-a spus că-i minutat, iar mie atâta și mi-a trebuit, pentru că mi-a trecut îndată orice urmă de nesiguranță si frică.

 

Eu mă îndragostesc de mine cam în fiecarae zi și n-am ce-mi face! Am și un complice care mă ajută să-mi placă de mine tot mai mult și mai mult și eu mă fac tot mai frumoasă, mai bună și mai îndrăgostită.

 

Ah, da, și eu sunt gata să mă duc la capătul lumii cu omul acesta care îmi dă starea asta nemaipomenită de libertate, încredere în sine, siguranță, echilibru sufletesc și îndrăgostire continuă.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 27