Din viață

De ce e nevoie de prieteni

In contextul unor intamplari recente, vreau sa amintesc si sa-mi amintesc, pentru a-mi bate in cuie acest sfat – de cate ori simtiti, in comunicarea cu cineva, ca ajungeti sa vi se para ca sunteti nebuna, schizofrenica, ca poate chiar ceea ce ati spus/scris nu este decat o mare aberatie, o absurditate, asa cum se insinueaza de la celalalt capat, desi ati avut 10 la romana si dintotdeauna ati fost sigura ca stiti sa va exprimati gandurile, sentimentele, emotiile, deci, daca ati ajuns sa luati in serios omul care va insufla ca aiuriti, cereti sfatul prietenilor. Vorbiti. Nu va lasati coplesita de situatie. Pentru ca ea nu este in capul vostru. Este situatia din capul celuilalt, care incearca sa va traga dupa el.

Uneori, te trezesti pe scaunul victimei, fara sa intelegi cum ai ajuns acolo. Uneori, mintea intelege foarte bine jocurile bolnave in care ai fost atrasa, aceasta intelegere, insa, nu este intotdeauna suficienta pentru a avea putere de a iesi din groapa. Eu, din pacate, nu am descoperit inca partea din mine care ma impinge spre tot felul de relatii nocive, dificile, imposibile. Desi capul lucreaza foarte bine, exista o putere de atractie interioara care inghite orice rationament. Si asta e momentul in care trebuie sa-ti suni prietenii. Sa vorbesti. Sa nu ramai singura in groapa. Sa ceri o scara. O mana. O franghie cu care sa poti iesi la suprafata.

Mai mult decat atat, in cazul meu, cand capul si spiritul sunt in armonie perfecta si imi dau seama in ce m-am bagat (daca m-am bagat), scriu mementouri si le trimit unei prietene, pentru pastrare. Misiunea ei este sa le scoata la suprafata in zilele cand pasiunea, care zace in mine, ma face sa o iau razna. Sa nu mai gandesc. Desi, uneori nici nu trebuie sa gandesc, lucrurile sunt atat de evidente.

Vorbiti. Nu va inchideti. Asta e singura iesire dintr-o relatie abuziva.

V-am pupat.

PS: daca vreti mai multe despre ce este o relatie abuziva dpdv psihologic, cititi aici.

Imagine: thework.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: November, 16