Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
prietenie
Copii

Prietenii născute-n suflet

Copiii simt foarte bine oamenii, le simt intenţiile, le simt atitudinile şi simt sau nu ataşamentul lor.

Ei sunt ei înşişi tot timpul, nu pot să fie altfel decât autentici, numai dacă nu le impunem noi silit să-mbrace diferite roluri. Ca noi aşa ne-am învăţat, să fim pe placul altora, eu am uitat mult timp de mine, cea adevărată, am fost ceea ce-au vrut alţii şi mă doare enorm pierderea asta, chiar dacă am avut de învăţat multe în urma acestor experienţe.

Când suntem copii, nu ştim să ne dăm alţii, ceea ce-mi demonstrează că oricum ajungem la un moment dat să ne câştigăm propria identitate, pentru c-am trăit-o cândva.

Am observat la copiii mei că nu se prea joacă cu alţi copii de la terenul de joacă şi asta uneori mă ducea la disperare „mă, da nu-i chip şi băieţii ăştia ai mei să se joace ca toţi copiii, cu alţi copii?”. Se mai jucau uneori cu alţi copii, dar erau timizi, închişi, nu erau deloc în pielea lor.

Până într-o zi, când s-au imprietenit cu un băieţel din alt bloc. Alături de acest băieţel, copiii mei sunt ei înşişi, sunt veseli şi-şi manifestă prin râsete şi voie bună dragul de acest băieţel. Ei sunt conştienţi de această prietenie, care-i înfloreşte şi se plac şi ei pe ei aşa plini de viaţă.

Nu le e bine acolo unde nu se văd pe ei înşişi, nu vor să fie falşi, de aceea leagă prietenii cu sufletul. Mă leagă şi pe mine cu gânduri noi, nu poţi să impui cuiva să fie el însuşi atunci când el nu se simte, nu poţi să pui pe cineva să danseze sub muzica ta. Avem nevoie să ne vedem pe noi tot timpul, pentru că asta ne-nfloreşte ca oameni. Acum stiu că la un moment dat întâlnim oamenii de care avem nevoie, oamenii care ne transmit acceptare şi iubire. Şi mai ştiu şi de ce, deseori copiii se bucura de propria companie decât a celor zeci de copii de la terenul de joacă.

Text: Mariana Macovei
Alte texte de Mariana, puteti citi pe blogul ei.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: October, 5