Părțile corpului

Prin corpul meu, traiesc

Tin minte si azi acea zi. Stateam in fata calculatorului, traduceam ceva. Aveam vreo 26 de ani, un copil de aproape 3 ani, studii neterminate, un viitor profesional incert, zero prieteni in tara in care locuiam, un corp greoi, o mlastina in inima. Si asa, culegand literele, acea munca intelectuala fiind unicul fir ce ma lega cu o alta viata, una pe care o avusesem candva si care ar fi putut sa dea roade, daca nu ma lasam cu totul trasa intr-o lume in care nu-mi puteam gasi locul, m-am uitat la bratele mele.

Stranii si neasteptate sunt caile sufletului nostru de a pompa oxigen acolo unde adie deja a moarte.

Eu m-am uitat la bratele mele si le-am pipait. Ai fi zis ca descopar ca am un corp. Atunci mi-am simtit sangele cum imi curge prin vene. Mi-am simtit degetele de la picioare. Bataile inimii. Am realizat ca in fiecare clipa inspir si expir. Mi-am gustat saliva. Mi-am trecut degetele prin par. Mi-am mangaiat coapsele intr-un gest de neincredere – sunt ale mele?

Ale mele erau. Tot ce imi nimerea sub mana atunci, totul era al meu. Acel corp neglijat, chinuit, lasat de izbeliste, pedepsit zi de zi, era corpul meu. Cel care ma tinea in viata. Cel care ma ajuta sa mai pot citi, traduce, invata. Cel care imi permitea sa simt pielea copilului meu pe pielea mea. Cel care imi povestea ce gust au buzele ei, cat de moi sunt suvitele parului ei si cum e albastrul ochilor ei.

Prin corpul meu, traiesc.

Aveam un corp pe care il simteam pentru prima data in multi ani. Si in toata suprarealitatea acelei descoperiri, eu am inteles ca de el depinde toata viata mea de mai departe. Ca ceea ce tineam in maini era casa mea si ca, de acum in colo, suntem doar noi. Eu si corpul meu. Si ca atunci cand multi ma vor lasa, cand nu voi avea multe optiuni, cand imi va fi greu, nu voi avea bani, cand imi voi tine capul in palme, gandindu-ma ce sa fac mai departe, vom fi doar noi doi. Eu si corpul meu. Nimeni mai mult.

Nimeni.

Primul semn ca nu mai sunt bine cu mine, este indiferenta care imi apare vizavi de corpul meu. Cand nu ma mai uit in oglinda, cand nu stiu cum arat, cand nu vreau sa stiu cum arata el, corpul meu. Cand mi-e frica sa ma ating, sa-mi simt pielea. Cand vreau sa ies din el, dar deoarece nu prea am unde, raman si ma inchid in cea mai indepartata camera.

Ati vazut vreodata un corp nelocuit? Eu am vazut. De atatea ori.

Eu am 1, 63 m. si 58 de kilograme. In ultimul an am dat jos vreo 7 kilograme. Demult, foarte demult nu m-am simtit atat de bine in corpul meu! Scriu, intind palmele si ma uit la ele. Sunt palmele mele. Imi simt talpile care ma tin bine fixata pe podea. Imi simt urechile, in care suna muzica. Imi simt ochii, buzele, gatul. Simt fiecare milimetru din acest corp care ma tine in viata.

Dar pana a simti toata aceasta bogatie, unica pe care o am, a trebuit sa revad totul si sa setez alte reguli. Iar aceste reguli au fost, in primul rand, legate de spirit, si doar apoi de materie.

Care ar fi prima? Sa ma respect. Si odata cu respectul de sine a venit si respectul pentru corpul meu, pentru ca anume corpul vorbeste cel mai bine despre starea noastra interioara, despre ceea ce suntem, despre drumul pe care l-am facut si despre cel pe care il vom face.

Corpul pe care incepem sa il iubim si sa-l ingrijim ne poate transforma viata considerabil. El devine cel mai bun aliat al nostru, cel mai bun partener, cel mai dulce iubit. Un corp pe care il tratam cu dragoste si grija, intotdeauna ne va rasplati.

Daca m-ati intreba care ar fi unul din lucrurile in care se merita de investit timp, efort si bani, fara a ma gandi de doua ori, raspunsul meu ar fi – corpul. Sport, proceduri de mentinere a tonusului si elasticitatii pielii, alimentatie diversa si sanatoasa, somn suficient, odihna – nimic nu poate fi prea mult si prea bun pentru a face ca aceasta masina perfecta, care este corpul uman, sa functioneze cat de bine posibil si pe termen cat mai lung. De aceea, eu niciodata nu refuz ofertele de la saloanele de frumusete care vor sa-mi modeleze coapsele, sa ma exfolieze, sa ma tonifice, sa ma ajute sa dau jos cateva kilograme in plus. Iesind de acolo, castig de doua ori – un corp mai ingrijit si un moral mai ridicat. Ce pot sa cer mai mult?

Apropo, dupa cele doua saptamani de proceduri la Iuliana Beauty, timp in care am incercat aproape toate aparatele pe care le au, am simtit o crestere cu cateva puncte a increderii in mine si a motivatiei de a nu ma opri, ceea ce m-a disciplinat destul de mult si m-a facut sa-mi folosesc timpul mai rational, dar si mai placut.

 

Stiti ce s-a intamplat cand am pus punct la fraza precedenta? M-a sunat o cunostinta sa ma intrebe ce proceduri de remodelare corporala am facut si, vorbind, am trecut prin tema depresiei, de care ambele am suferit, tema varstei si iarasi am ajuns la corp, care trebuie de ingrijit, mai ales dupa 30 de ani.

Fiti sanatoase si frumoase! Maine va povestesc despre procedurile care mi-au placut cel mai mult.

 

Foto: Alex Bred pentru #womenSUVmaraton

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 24