Părțile corpului

Retete de frumuste din bucatarie

Un lucru este cert – în materie de frumusețe, încă nu s-au găsit soluții mai bune decât cele oferite de Natură. Plantele, uleiurile vegetale, uleiurile esențiale, florile, argila, mierea sunt ingrediente, pe cât de simple și accesibile, pe atât de prețioase, datorită beneficiilor remarcabile.

 

Haideți să descoperim împreună rețete de frumusețe care ne pun în valoare frumusețea autentică, respectând atât echilibrul pielii, cât și cel al naturii.

 

Abordarea noastră nu are în niciun caz scopul de a condamna cosmeticele. Ar fi absurd. Sunt multe produse bune, de la simple pînă la cele mai sofisticate, unele dintre ele fiind chiar indispensabile (cum ar fi cele care ne protejează de soare). Dar ar fi la fel de lipsit de sens să dăm uitării trucurile de înfrumusețare ancestrale, extrem de eficiente sau să neglijăm ingredientele pe care ni le oferă natura în starea lor pură.

 

Să nu vă speriați, vom selecta rețete simple, care se pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Până la urmă, avem la dispoziția noastră doar simple bucatării, nu laboratoare

 

Vă propun azi două rețete de exfoliant, perfecte pentru a ne pregăti pielea pentru vară.

 

Exfoliant pentru ten pe baza de nucșoară

 

10374396_10152450810476450_1881073258_n

Aveți nevoie de :

 

 • ½ linguriță de nucșoară măcinată (o găsiți în orice magazin pe rafturile cu condimente)

 • 1 linguriță de lapte

   

  Amestecați ingredientele. Aplicați pe fața curățată în prealabil, cu mișcări ușoare, circulare din interior spre exterior, evitând conturul delicat al ochilor.

   

  Proprietăți și beneficii:

   

  Nucșoara este un adevarat deliciu în bucătărie, dar face minuni și cu tenul nostru. Mirosul său delicat persistă timp îndelungat pe piele. Are proprietăți antinflamatoare, calmante și astringente. Este foarte eficientă în vindecarea și estomparea cicatricilor.
   
  Laptele hrănește și hidratează pielea în profunzime datorită conținutului bogat în nutrienți. Grație acidului lactic, îndepărtează celulele moarte și conferă tenului luminozitate.
   
  Folosit cu regularitate (o dată pe săptămână), acest tratament va curăța în mod delicat pielea, stimulând microcirculația. Va reduce vizibilitatea porilor uniformizând nuanța tenului. Va lăsa pielea suplă și catifelată.

  Exfoliant pentru corp

   

  10346667_10152450810741450_1250734332_n

   

  Pentru 100 ml de produs, aveți nevoie de:

   

 • 50 g de nucă de cocos răzuită 
 • 3 linguri de pudră de orez (folosiți râșnița de cafea)
 • 50 ml lapte de cocos (îl găsiți pe rafturile destinate produselor asiatice)
 • opțional : 3 picături din uleiul esențial preferat

 

Amestecați într-un bol toate ingredientele, până obțineți un amestec omogen. Aplicați (în duș) pe pielea uscată cu mișcări circulare, insistând în zona genunchilor și a coatelor. Relaxați-vă și lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă călduță.
Proprietăți și beneficii:

 

O sa adorați acest tratament, datorită mirosului gurmand și exotic, dar și grație senzației de prospețime pe care o va conferi întregului corp.

 

Nuca de cocos are proprietăți antioxidante și emoliente. Foarte hrănitoare, aceasta protejează pielea contra deshidratării. Pudra de orez are o puternică acțiune de catifelare.

 

Pielea va rămâne satinată și delicios parfumată.

 

Secretele fiind divulgate, vă las sa fiți răsfățate și admirate.

 

Cu drag de voi,

 

Naturalista

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: April, 9