Fete pe drum

Rotund. Women SUV Maraton II

Dacă întinzi mâna pe geamul mașinii în viteză, poți prinde vântul. Îl iei și ți-l împletești în păr. Iar mai apoi îți pui o coroană din spice, romaniță și lucernă. Coroană țesută de o altă femeie.

Dacă urci pe o bucată de stâncă, să te ardă soarele și să te bată vântul, vezi departe. Vezi femei care îmblânzesc. Fiare, stihii. Demoni.

Dacă închizi ochii și o asculți, o îndrăgești. Chiar dacă până atunci ai fi jurat că planeta ta este prea departe de planeta ei.

Dacă te uiți, vezi că apusul e de culoarea lavandei. Un apus, ca poala unei rochii de mătase.

Dacă te descalți și pășești, simți. Simți cum​ se mișcă viața în pântecele pământului. Simți ritmul celor 14. Energia care se schimbă cu oboseala, răbdarea care se transformă în foc și pară, izbucnește, mistuie totul în cale. Până rămâne numai jăratic. Și fetele iar râd.

Dacă duci mâna acolo unde ți-a crescut copilul, îți auzi pulsul cu vârful degetelor. Și muzica te duce. Peste dealurile Moldovei, cioplite după chipul și asemănarea ta.

Dacă inspiri, le inspiri. Poți să te uiți la ele prin bulele de prosecco. Vezi, cum strălucesc? Ca soarele la apus deasupra Luncii Prutului.

Dacă vrei, poți să chemi furtuna. Drumul ăsta a fost tras la indigo după temperamentele lor. De la foc la potop.

Cercul trebuie închis.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 24