Lecturi

„Ru” de Kim Thuy

source link Azi vreau sa va povestesc despre o carte ca o petala de lotus alb. Feminina, lirica, melancolica pe alocuri, dar atat de vie si fragila totodata, incat vrei sa o citesti mai repede de frica sa nu ti se risispeasca intre degete. E vorba de Ru, semnata de autoarea canadiana de origine vietnameza, Kim Thuy.

 

see Desi este o carte de proza, Ru pare mai degraba un poem in vers alb. follow site Ru este o culegere povestiri scurte, fiecare pe o pagina separata, dar care se unesc, ca sens, cu cele de pe paginile ulterioare.

http://killjoytattoo.com/?kremeni=single-malt-mannheim&46d=d8  

http://htadesignvn.com/?prostin=como-ligar-gratis-para-portugal&f4f=00 Aceasta carte este debutul literar al autoarei, care la o varsta frageda a parasit Vietnamul devastat de razboi, impreuna cu familia sa, pe o barca de lemn, asa cum au facut alte zeci de mii de vietnamezi. http://www.ivst-vz.de/?debin=bin%C3%A4re-optionen-ig-markets Ru este amintirea vietii din Vietnam pana la razboi, a calatoriei cu barca, a lagarului pentru refugiati din Malaezia, a diamentelor pe care parintii ei au resuti sa le scoata din casa si pe care le purtase intr-o bratara de plastic, a primilor ani din Canada, unde mama ei, trecuta de 30, a trebuit sa lucreze pentru prima data, a viselor ei de copil, a realitatii de refugiata, dar si a zilelor de femeie matura, cu un copil autist, iubiri, un Vietnam transformat, care nu o mai imbratisa asa ca alta data.

go here  

http://hickscountry.com/2015/08/ Ru este o carte mica, foarte compacta si cu atat mai pretioasa. Fiecare propozitie este slefuita la maximum, fiecare cuvant e adaugat cu finete, de parca ar inlocui diamantele pe care le pierduse, in diadema ei de printesa.

 

Cartea poate fi gasita in franceza si in engleza.

 

foto: cbc.ca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: الخيارات الثنائية التطبيق حساب تجريبي August, 19