Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Maraton

S-au luat doi din dragoste

Se zice ca, ce e frumos si lui Dumnezeu ii place!

 

I-a placut 3 ani de zile, iar acum, pe semne nu-i mai place!

 

Banuiesc eu, ca atunci cind venim pe pamint, unul din instinctele noastre e sa cautam dragostea. Dragostea in diferitele ei nuante- dragoste de mama, de tata, rude si prieteni, iar mai apoi… o vrem si pe cea, la care de fapt mergeam s-o gasim. Unica si neschimbata. Dragostea pina la care, daca e nevoie, faci sacrificii, dragostea care te penetreaza pina la celule.

 

Acolo unde daca e nevoie, inima merge inaintea propriului Eu, iar sacrificiile sunt a parte inevitabila.

 

Cind ne intilnisem prima oara, aveam deja acel ciudat presentiment ca este EL. Acel el care il cauti cu disperare, iar atunci cind renunti sa-l mai gasesti, dai ochi in ochi. Si intelegi. Rece si clar. Nu poate fi altul. Ciudat e ca intelege si el. Si iata elementul care nu ajungea e aici in palma ta.

 

Povestea a inceput simplu, fara multe fandoseli, simplu si foarte clar. Avem nevoie unul de altul. La prima noastra revedere ma astepta timid, dar cu atita speranta in ochi. Numai cum m-am asezat, i-am zis ca sunt divortata, ca am copil si ca sunt crestina. Le-a acceptat pe toate 3 fara sa mai chibzuiasca. Din seara de 14 octombrie suntem impreuna.

 

Asa a inceput totul. Am trecut peste multe si foarte multe. Discutii de ore intregi la telefon (el lucreaza in alt oras la 3 ore distanta), revederi o data pe luna, dar toate acestea nu erau in niciun fel un motiv de a ne cauta de treaba. In momentele in care iti revezi live iubitul, nu mai simti picioarele si nici pamintul. Cind eram impreuna – eram una. Eram un exemplu demn de urmat pentru toti. Cu timpul incepusem sa invatam a ceda. A ne asculta placurile. Iar placuri le avea el. Placuri corecte. Placuri demne de urmat. Le urmam. Erau corecte. Iar atunci cind fetele umblau prin ale distractiei, eram acasa si ma linisteam ca am trecut de asta… ca nu e nevoie, pentru ca lui nu-i place. Ma duceam la plaja pe ascuns. Ca nu e bine sa te dezgolesti. Eram de acord, dar ma duceam oricum. Imi ziceam ca varicoza trebuie estompata, iar un bronz citusi de cit, e cel mai bun lucru. Nu adiam de faptul ca atunci cind mi-e dor de casa, imi e dor si de vinul lui bunelu’. Trei ani de zile tot am iubit si am suferit in doi pentru distanta care ne despartea fizic, dar nu si spiritual. Ne facem planuri de viitor, alegem si nume copiilor, de-o fi baiat sau  fata. Vorbeam uneori si cu parintii, in final convinsi ca e totul ok, ca ne iubim si restul nu e o piedica. Ultima oara cind ne vazusem, am intilnit rasaritul. O emotie puternica atunci cind esti cu barbatul vietii tale. Avem si inel de logodna…

 

Asa am trait pina cu o saptamina in urma, pina cind, intimplator, in discutie am inceput a vorbi despre crez, despre cum cred. S-a aflat ca nu sunt o crestina adevarata, ca teoria evolutiei nu poate fi compatibila cu crestinismul. I-am zis ca nu cred in Adam si Eva. La care a urmat o samptamina de „on hold” in discutii aprinse despre religii si credinte, stiinta si … Eu mi-am ales  libertatea de a crede in felul meu. El si-a ales ce-i corect. Pentru EL.

 

Poate intr-o zi vom regreta pentru decizia luata. Cu siguranta. Dar tot ce imi vine in ap acum e- Dumnezeu ne-a adunat, tot El ne-a si despartit.

 

****Efectul mingii de fotbal****

 

Atunci cind ai prea mult sentiment, la un moment dat nu mai stii ce sa faci cu atita. Ai nevoie de ceva adrenalina. Si incepe partida de fotbal. Eu arunc mingea (supradoza/ nu mai am nevoie), dupa ce ai aruncat-o, alelgi sa o prinzi din nou, ca-ti trebuie… Tot asa, pina nu se sparge vre-un geam sau cineva a furat mingea si n-o mai ai.

 

P.S.

 

Cind ajungi a te dezice de cel drag cu toata mintea si sufletul, se intimpla reactia adversa! El vine spre tine. Si a venit. Acum sigur, fara nici o indoiala. Cu reflectare. Cu luare aminte. Inelul il mai am inca, pina cind ne va binecuvintal cel de Sus la mai mare.

 

Simtiti-va vibratiile! Onorati-va! Respectati-va! Iubiti-va! Adorati-va! reciproc! Bucuriile noastre sunt bucuriile copiilor nostri! Le suntem model! Ne dorim fericire!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: July, 12