Părțile corpului

Efectul slabitului asupra inaltimii. Cercetari britanice

Mergi tu la sala. Mergi. Mergi.

 

Si cat femeile transpira in sala cardio sau la antrenamentele de grup, tu dai agale din picioare sau ridici, intr-o poza de blazare absoluta, body-bar-ul. Uneori, e adevarat, suspini. Te intinzi la podea si, asigurandu-te ca antrenoarea nu te vede, practici exercitiul „cainele mort si mancat de viermi”.

 

Tu n-ai venit aici sa slabesti. Si asta sta scris pe fruntea ta. Si pe fundul tau. Si pe fiecare sunculita care iese modest deasupra pantalonilor de antrenament. Tu esti ok cu tine si cu coprul tau. Tie ti-a luat ceva ani, mai ales ultimii 3 ani, ca sa intelegi asta, si nu ai de gand in cateva luni sa renunti la ideile tale. Doar pentru ca o sala de femei transpira si numara caloriile. Doar pentru ca ele vor sa slabeasca.

 

De cateva ori, inainte de a iesi din casa, te gandesti sa-ti faci o pancarta din panza, pe care sa scrii ca tu nu esti interesata de opiniile lor cu privire la slabit. Ca tu n-ai venit la sala sa slabesti. Ai venit sa te tonifiezi. Sa-ti sculptezi fesele si tricepsii. Si, odata intrata in sala de antrenamente, sa intinzi pancarta in spatele tau, dintr-un perete in altul. Ca ele sa vada. Si sa inteleaga cat de intelectuala si necomplexata tu esti. Tu ai venit sa te tonifici. Da’ nu sa-ti dai jos suncile capatate la frigarui. Tu frigarui nu mananci. Si asta trebuie sa fie clar.

 

– Diana, dumneata ai slabit. Am observat inca data trecuta.

 

Antrenoarea.

 

– Da, da, Diana, chiar si eu, dupa o lipsa de trei saptamani, vreau sa va spun ca va gasesc mai supla.

 

O vecina de sala.

 

– Nuuuu… stiti, eu n-am venit aici sa slabesc. Eu am venit sa ma tonific. Eu n-am de gand sa numar caloriile… Chiar credeti ca am slabit??? …vocea mea tremura. A emotie. Asa cum tremura atunci cand ma suna barbatul de care sunt indrgastita si mi-e frica ca imi va inchide drept in nas, ca de, a fost o gluma.

 

***

 

In vestiar, drumul de la dulap pana la dus a fost facut tantos. Aveam cu vreo trei centimetri mai mult. In inaltime. Spune-i unei femei ca a slabit…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: June, 5