Dragă redacție

Sunt pe punctul de divort

Sunt pe punctul de divort, de fapt e o continua perpetua supravietuire in doi dar care inevitabil ar trebui de pus punct. Copilul a plecat la bunici. Si ieri am avut 2h de discutii a celor 10 ani cu replici si daca si poate si tot asa pina am ajuns dupa parerea mea la esenta- divergenta de valori- pentru mine educatia este esentiala si necesara, pentru el- nu. Mi s-a reprosat de ce nu am ajuns ministru pina acum daca am atitea cursuri de instruire in spate.

 
Si masterat in Fr. N-am avut replica, mai corect am estimat ca timpul meu e mai scump decit inca o 1h pierduta la mijloc de noapte, cind azi trebuie sa merg la serviciu, iar celalalt sta acasa somer deja de 8 luni.., nu am vrut sa explic nimic.

 
Dar reflectind asupra celor de ieri am sezatia ca nu e doar gaoacea mea vizata, ca barbatul care inca e in viata mea e un fenomen mult mai extins in societate, unde femeia nu e obligator sa-si urmeze visurile si mai ales prin educatie, ci ar trebui sa se multumesca cu un copil, coliba si super sexul pretins.

 

Intrebarea care nu a fost scrisa, dar care se citeste printre randuri este despre ce sens are sa continui o astfel de ralatie. Unde, simplificat, barbatul nu impartaseste aceleasi valori cu femeia.

 

O femeie inteleapta mi-a spus odata ca intr-o relatie trebuie sa mergi pana la capat. Sa treci cu acel om prin tot rahatul existentei, atunci cand groapa sapata in gradina debordeaza. Pana la capat. Pana cand stii ca mai departe nu ai unde merge. Mai departe e perete. Nici macar din rahat. Din beton.

 

Bun sfat. Numai ca eu as adauga ceva la el. Inainte de a incepe sa inoti cu cineva prin efectele secundare ale oricarei relatii, trebuie sa te intrebi „Dar vreau eu sa inot cu el? Vreau sa trec cu acest om prin tot acest rahat? Vreau sa ma tin cu el de mana cand voi incerca sa nu ma scufund sau sa ma asfixiez?”.

 

Pentru ca noi putem face orice cu omul care ne este alaturi. Si de multe ori facem. Fara macar sa ne intrebam „Da’ vreau eu asta?”

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 19