Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Părțile corpului

Ten la 35+

Deseori sunt întrebată ce fac că am un ten atât de curat și luminos.

În primul rând, probabil e vorba de ereditate, deși nu pot veni cu niște dovezi clare.

În al doilea rând, eu dorm. Mă culc până la miezul nopții și dorm opt ore. Uneori, nouă. Sunt un om pentru care somnul e foarte important. Dacă nu-mi dorm orele, nervii îmi sunt întinși ca niște corzi. Devin irascibilă, agresivă, închisă, încep să fumez, nu mănânc. Și fața mea devine ca o felie de pară uscată – vineție, trasă, cu venele de pe frunte pronunțate.

În al treilea rând, îmi curăț tenul la medicul estetist. Nu o dată la trei ani sau o dată pe an, ci o dată pe lună. Deseori aud femei dezamăgite de tratamentele din cabinetele cosmetologice. De obicei, aceste dezamăgiri vin cam peste o oră-două după prima și unica procedură. Niciodată, însă, nu am auzit plângându-se femeile care fac aceleași proceduri mai des.

În al patrulea rând, eu cred în produsele de îngrijire – creme, peeling-uri, serumuri, măști. Nu mă culc fără a-mi curăți fața și a-mi aplica crema și nu îmi încep ziua fără a-mi curăți fața și aplica crema.

În al cincilea rând, în ultimul timp am început să folosesc mai des cremă BB, uneori – fond de ten. Iar atunci când nu uit, aplic corector pentru cearcăne. Cred că asta nu aș fi făcut-o niciodată, dacă nu vedeam cum mă machiază înainte de emisiune Natalia, machioza de la Tv8.

Din produse, după ce am aruncat toate fondurile de ten de 3+ ani vechime, am luat câteva de la Avon, cu scopul de a le testa și a găsi ceea ce mi se potrivește și cu ce aș vrea să rămân pe un termen mai lung.

Deocamdată m-am oprit la un fond de ten matifiant, True Colour Calming Effects, care mi-a plăcut mai mult decât m-am așteptat. Eu, în general, aveam o părere destul de rezervată vizavi de fondurile de ten. Plus, experiența de la tv, unde acestea sunt dense și te simți de parcă fața ți-i acoperită un strat de var.

Avanatejele lui – se întinde ușor, nu e gras și nu creează efectul de tencuială pe față. Tenul arată curat și proaspăt.

Mi-am luat și o cremă BB – Anew Perfect Skin SPF 20. Pe de o parte am luat-o, deoarece folosesc mai des creme BB decât fond de ten. Pe de altă parte – ca să compar de la o zi la alta cu care mă simt mai bine, cu fond de ten sau cu cremă BB? În general, mi-a plăcut această cremă BB. Îmi pare puțin mai densă decât cea din seria Nutra Effects și chiar un picuț mai densă decât fondul de ten.

Avantajul ei, este, însă indicile SPF.

Și cum am mai spus, mi-am luat și un corector pentru cearcăne, True Color Flawless. Se aplică ușor, nu e foarte gras. Însă, deocamdată nu știu dacă am nevoie de el zi de zi. Simt că mai am nevoie de niște recomandări în acest sens.

Și pentru că perfecțiunea nu are limite, mi-am luat și o pudră incoloră pentru finisare, în pulbere, mark.Magix HD. Deși, „incoloră” e un fel de a spune. Pudra, de fapt, este albă, ca amidonul, și are în ea particule strălucitoare extra-fine. Misiunea ei este de a prelungi durata machiajului și a lăsa tenul mat. Atunci când nu uit s-o aplic, această pudră este un lucru foarte bun. Or, cum n-ai da, pe parcursul zilei, mai ales dacă fața e acoperită cu cremă BB sau fond de ten, tenul devine strălucitor și asta nu de la lumina din interior… din păcate.

Ideologia mea în materie de frumusețe e simplă – sunt zile în care sunt ok să ies din casă în cea mai naturală stare a mea, sunt, însă, zile în care vreau să arăt „împachetată” – cu un ten de o culoare uniformă, mat acolo unde e nevoie și strălucitor acolo unde se cere. Dar, în orice zi vreau să am un ten proaspăt – pentru asta dorm, mânânc, mă hidratez și mă strădui să-mi păstrez calmul din interior. Deoarece fără el, probabil numai implanturile în obraji și injectările cu botox te mai pot ajuta, dar eu nu sunt pregătită pentru ele.

Foto: Elena Andronache

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 20