Lecturi

“The Ten Thousand Things” de Maria Dermout

source url Aceasta este probabil cea mai stranie, in sensul frumos al cuvintului, carte citita pina acum, scrisa parca in stilul minimalist a lui Hemingway, dar plina de realismul magic a lui Garcia Marquez.

http://weselny-duet.pl/visre/pieor/186  

may hui catch matchmaking Actiunea are loc pe insulele Mollucas in partile unde astazi este Indonezia. Cartea a fost publicata in Olanda in 1955 si este inspirata din viata Mariei Dermout, care s-a nascut pe insula Java, fosta colonie olandeza. Maria a facut studiile in Olanda, apoi s-a intors in colonie si a calaorit mult pe insulele Mollucas si Java.

http://curemito.org/estorke/3213  

follow link Autoarea este astazi cunoscuta pentru doua carti si, desi a inceput sa scrie de tinara, nu este publicata decit pe la 60 de ani, iar http://www.westchelseavet.com/miolyky/giod/6310 “The Ten Thousand Things” devine una din cele mai apreciate carti, tradusa mai apoi in 13 limbi. Din pacate, autoarea moare la scurt timp dupa publicarea cartilor sale si nu reuseste sa se bucure prea mult de faima si admiratia cititorilor.

binaire opties kbc  

recherche homme de ma vie Eroina principala, Felicia, era numita de localnici “The Lady of the Small Garden”, iar cartea combina legendele insulei cu soarta celor care au murit pe insula si cu istoria vietii Feliciei si a familiei sale, cu traditiile, pierderile si misterele ei.  Desi autoarea nu vorbeste direct despre tragedia din viata ei personala, cartea reflecta aceasta tragedie si, probabil, o ajuta sa faca pace cu propriul destin.

http://www.newmen.eu/pigils/niodjr/19  

voyages rencontres berberes Can sadness be relieved, or can one only pass it by, very slowly?

follow url  

Felicia se intoarce din Olanda pe insula, in Gradina Mica a bunicii, unde a fost nascuta si a crescut, deja in calitate de mama tinara si moderna, educata si umblata prin Europa. Incetul cu incetul, ea invata de la bunica sa tainele si secretele acestei gradini si devine parte din ea.

levitra 20 mg duration  

efeitos colaterais do finasterida 1mg The garden held her, slowly enveloped her, showed her things, whispered her its secrets…

resistenza clopidogrel 75mg  

Maria Dermout este o povestitoare de exceptie – descrie insula, natura, magia scoicilor si perlelor, minunatiile oceanului si traditiile oamenilor locali intr-un stil atit de unic si frumos.

 

Pe mine cartea, pur sim simplu, m-a vrajit. Am citit-o pe malul oceanului, intre nisip si scoici, si probabil acesta a fost locul perfec pentru a o citi. O recomand din inima tuturor. O lectura magica pentru vara, pentru vacanta, care, indiferent unde va aflati, o sa va transporte pe o insula misterioasa, o sa va aminteasca de bunica, o sa va trezeasca dorul pentru locurile unde ati crescut, o sa va cuprinda cu o tristete calma pentru cei dragi care nu mai sint in viata, o sa va trezeasca si mai multa dragostea pentru viata aceasta atit de frumoasa, dar trecatoare.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: http://skylinemediainc.com/?pokakal=opcje-binarne-konto-demo-bez-depozytu&875=fd August, 15