Arta

Trei drame frantuzesti regizate de femei

Mon roi

O drama tipic frantuzeasca, regizata de Maïwenn Le Besco, cunoscuta ca Maïwenn. Mon roi este povestea de dragoste si ura dintre un barbat seducator, dar infantil, jucat impecabil de Vincet Cassel, si o femeie matura, avocata, care nu rezista sarmantului Giorgio, jucata de Emmanuelle Bercot. Cuprinsi de o pasiune plina de nebunie adolescentina si romantism, Giorgio si Toni concep un copil si se casatoresc. Si aici incep problemele. Giorgio nu este decat un manipulator si un barbat care isi abuzeaza psihologic femeile, iar Toni nu este o exceptie. Dar dragostea e prea mare…

PS: coloana sonora e formodabila

My Little Princess

Un film de Eva Ionesco, o regizoare cu radacini romanesti. My Little Princess este inspirat din viata regizoarei si relatia pe care a avut-o cu mama, Irina Ionesco, o fotografa celebra in anii’ 70, care a facut furori in lumea artistica prin lucrarile sale excentrice si puternic erotice, avand-o pe fiica sa, Eva, ca protagonista a unei serii intregi de clisee, in care fata apare cu pielea. My Little Princess este un film care poate deranja. Rolul mamei si fotografei, Irina Inonesco, a fost jucat de extraordinara Isabelle Huppert.

Polisse

Alt film de Maïwenn, o drama bazata pe cazuri reale, tratate de Departamentul Protectia Copilului a politiei pariziene. Inainte de a scrie scenariul, regizoarea a petrecut ceva timp in acest departament, pentru a urmari munca si comportamentul politistilor si pentru a reda cat mai aproape de realitate viata pe care acestia o duc zi de zi. Polisse este un film destul de dur, dar foarte realist. Aici avem si drama vietii, si nedreptate, si dragoste, si despartiri. Tot ce alcatuieste viata unui om normal.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 20