Arta

Trei filme despre viata in toata dificultatea ei

Incendies 

Un film regizat de un canadian, Denis Villeneuve. Incendies este mai mult decat o drama, aceasta pelicula este istoria unei intregi regiuni, transpusa prin istoria unei familii. Nawal Marwan, o femeie din Orientul Mijlociu, emigrata in Canada, lasa dupa moartea sa o scrisoare misterioasa fiului si fiicei sale, fiecare dintre ei avand cate o misiune. Fiica – sa-si gaseasca tatal, despre care ei stiau ca a murit la razboi, iar feciorul – sa-si gaseasca fratele. Pentru a putea indeplini ultima si cea mai importanta rugaminte a mamei lor, Jeanne si Simon trebuie sa plece in tara lor de origine.

Incendies este un film dur.  In unele momente mi-a inghetat sangele in vene. Dar e bun. Prea bun chiar.

Il y longtemps que je t’aime

Alt film despre cum viata nu se intampla intotdeauna asa cum planificam noi.

Juliette este o femeie iesita din inchisoare dupa 15 ani petrecuti acolo. Ea este intalnita de sora sa mai mica, la care va sta prima perioada, pana isi va reface viata. Il y a longtemps que je t’aime este un film despre dragostea celor apropiati, despre deciziile grele pe care trebuie sa le luam si pentru care trebuie sa platim, despre speranta si despre cat de relativa este ea. Kristin Scott Thomas a jucat, ca de obicei, impecabil.

Comme les autres

Pe final, un film mai usurel (desi nu sunt atat de sigura). Manu este in cuplu cu Phillipe de cativa ani. Cei doi locuiesc intr-o casa boema, se inteleg bine, iar familia a acceptat faptul ca sunt homosexuali. Manu, pediatru, insa nu poate fi fericit fara un copil. Philippe este de alta parere. Cei doi se despart. Manu o convinge pe o tanara absolventa, originara din Argentina, sa-i faca un copil, contra cetateniei franceze. Dar, cum se intampla deseori, nimic nu e atat de simplu. Mai ales cand la mijloc e o femeie tanara si un barbat chipes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 23