Arta

Trei filme rusesti pentru suflet si creier

Sa citesti, sa privesti filme care sa te atinga, sa te uiti pe geam si sa urmaresti hulubii de pe acoperisul casei din fata, poti, in principiu, face oricand, dar in primele zile ale anului aceste ocupatii capata alta dimensiune.

 

Vreau sa va recomand trei filme rusesti, destul de vechi si cunoscute, dar pe care, sunt sigura, inca nu toti le-au privit.

 

Дневник его жены – un film frumos si sentimental, ca o seara de vara de pe Costa de Azur, despre ultima pasiune a scriitorului rus Ivan Bunin. Un triunghi, care devine dreptunghi si in care fiecare sufera in felul sau. In acest film gasiti poezie, discutii mustoase, privelisti frumoase, gesturi demult uitate si un fel de a trai cu totul deosebit.

 

Leviathan – un film despre care s-a vorbit mult. Foarte mult. De bine, de foarte bine si de rau. Pe cand critici importanti il califica drept masterpiece, multi spcectatori simpli il descriu ca un film intins, plictisitor si fara mare actiune. Priviti-l. Posibil o sa va  inghete sangele in vene, pentru ca o sa vedeti realitatea in care traim si noi, aici in Moldova, si cu care aproape ca ne-am obisnuit. Eu intentionat am asteptat atata timp ca sa-l privesc. Acum in liniste, cand despre el nu se discuta atat de aprins, cand nu se mai scriu statusuri intelepte despre ce inseamna un film bun. Uitati ce premii a primit, cine si ce a zis si, pur si simplu, priviti-l.

 

Географ глобус пропил – l-am lasat la urma pentru ca… m-am indragostit. De film. De actori. De Constantin Habenski sau, cum scriu englezii, Khabensky. Acesta este un film despre umanitate, despre iubire, despre fragilitatea vietii si despre libertate. Eu ma bucur nespus ca am inceput acest an anume cu un astfel de film, care a dat tonul, a pus niste cuvinte in plus pe ceea ce simt si m-a facut sa imi pun noi intrebari. Apropo, trailer-ul oficial nu reda chiar bine dispozitia filmului, de aceea sub el gasiti si unul alternativ.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 16