Copii

Ma lasi? 5 semne ca e timpul pentru niste Valocordin

Te-ai trezit sambata dimineata si primul lucru pe care i l-ai spus copilului care sede inschis in camera sa, cu plapuma trasa peste cap, ca sa butoneze in intimitate, a fost: „Eu la anii tai, la ora asta eram deja cu gimnastica facuta si camera stransa”? Atunci bine ai venit. Unde? Inca nu stiu, dar aici nu miroase a foarte proaspat.

Primul semn de alarma este ca nu-ti place muzica pe care o asculta. Si nu poti tacea. Copilul trebuie sa fie la curent cu valorile inalt-umane ale progenitorilor sai. „Eu pe timpul tau ascultam!” Ce ascultai? Eu ascultam ceea ce ascultau parintii mei, adica ceea ce eram nevoita sa suport in urechile mele. De la Talikov si Malinin, pana la Queen si Nicu Alifantis.

Al doilea semn de alarma este curatenia. Curatenia care, brusc, a devenit motivul furiei si fericirii tale. Motivul pentru care esti gata sa vorbesti sau nu cu copilul tau. Motivul pentru care esti in stare sa isterizezi si sa te intinzi moarta in mijlocul apartamentului, asteptand sa te treaca tancul si sa tipi despre asta, asa ca sa te auda si Aliftina Grigorievna din apartamentul vecin, care e surda si din cauza asta tot blocul aude emisiunile de la Ren Tv despre cum pamantul demult e al extraterestilor.

Al treilea semn este mancarea. Atunci cand ridici teatral o mana la frunte, cuprinsa de o disperare apocaliptica in clipa in care copilul iti spune ca lui nu-i place capusneacul si terciul, pentru ca „Mama, hai te rog, fii sincera, tie la varsta mea chiar iti placea capusneacul si terciul fara sare si zahar?”

Al patrulea semn este Tudor Arghezi, Grigore Vieru, Mihai Eminescu si Vasile Alecsandri. Cand tu sincer si pe bune crezi ca un copil de 11-12 ani trebuie sa tremure de placere la singurul gand ca amus va citi un pastel, pentru ca tu pe timpul lui… (tu nu citeai nimic, de fapt).

Al cincilea semn sunt hainele. Ele niciodata nu sunt asa cum trebuie. Ele nu se potrivesc. Ele sunt prea destrabalate, colorate, neasortate, mari, mici, verzi, roz, albastre. „Iata o camesuica alba si o fustita neagra, uite ce de frumos, de ce tie nu-ti place?” „Mamaaaaaaaaaaaaaaaaa”

 

Stiti ce am facut eu azi dimineata? Mi-am masurat tensiunea. Eu, care pana nu demult lucram cu Pearl Jam in casti si dansam desculta in localuri dubioase. Si inca multe altele.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 16