Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Dragă redacție

Vrei să faci scandal, vrei să te faci de rușine?

Lucram intensiv de ceva timp și nu mai reușeam să mă văd cu nimeni. În seara ceea am profitat de ocazie că era sâmbătă și că era mama la mine. Aveam pe cine să las copii și să ies să mă văd cu un prieten. Să mai iau și eu o gură de aer.

Soțul m-a sunat să merg să îl iau de la lucru, că aveau o beție. Eu după întâlnire am plecat direct acasă pentru că mama se simțea rău, în aceeași seară a fost operată.

Ajungând acasa, soțul a început să mă sune, i-am spus că sunt deja acasă și poate să cheme un taxi. El a început să mă amenințe la telefon și să îmi spună că îmi v-a face scandal.

A venit acasă și asta și a făcut, mai mult, m-a îmbrâncit și m-a lovit. În acel moment a intrat mama, eu am vrut să sun la poliție, mama mi-a luat telefonul:

– Vrei să faci scandal, vrei sa te faci de rusine? a spus mama.
Eu am plecat în altă cameră. M-am așezat la podea și am început a plânge.

– Tu de ce îl provoci ? Tu de ce nu te-ai dus să îl iei cu mașina? a continuat mama.

Lacrimile îmi curgeau fără să vreau, fără să le pot controla.

Mă simțeam mică, singură și neputincioasă. De parcă eram într-un labirint din care nu găseam ieșire.

O mulțime de femei sunt în situații similare. Multe din ele mor cu zile, intră în depresie sau se apucă de băut. Violență din familie lăsa cicatrici care rămân pe viață. E greu să te eliberezi de frică.

Trăim într-un stat în care femeile trebuie să rabde, pentru că „nu vor găsi altul mai bun”, „pentru cui trebuiești tu cu copii”, pentru că „răbda că nu ești tu unica”.

Trăim într-un stat în care legea nu apară femeile, mamele. În care ieși din asta doar dacă ai mare tărie de caracter.

Text: Ileana

Foto: Jurica Koletić /Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: November, 28