Dragă redacție

Zilele astea, am inceput sa conduc singura. Imi tremurau si sprancenele

Despre tentativele mele de a obtine permisul e de scris o poveste intreaga. Voi incerca sa rezum totul pana la minimul posibil. Sper sa reusesc. Am mai scris, pe ici-colo, cate un comentariu referitor la mult ravnitul cartonas, posibil cineva sa fi remarcat faptul ca l-am obtinut. Asta era si ideea. I did it. Hahaha.

Prima scoala

Prima scoala de soferi am facut-o prin 2011-2012, eram insarcinata cu al doilea copil. Toxicoza trecuse. De obicei, in al doilea semestru de sarcina la mine totul e roz. Si atunci imi vine sa cuceresc lumea. Si lumea vrea sa fie cucerita. Dar, prima scoala vine cu primul instructor.

Inca de la primele sedinte mi-am spus ca eu nu mai vreau sa fiu sofer. Ca nu este de mine. Instructorul era nervos, antisocial si patetic. Tinea neaparat nevoie sa imi demonstreze ca eu nu voi fi in stare sa iau examenul. Ca eu sunt anume acel gen de om, caruia nu ii este dat sa sofeze. „Putini sunt asa ca tine. Cam 10% sunt oameni de alde tine, pe care eu ii sfatuiesc sa nu conduca niciodata”, imi zicea el.

Am schimbat instructorul, de fapt el a precizat ca m-a mutat la alt instructor, pentru ca el cu mine nu mai poate. Ca se imbolnaveste de tot. Ca si asa nu sta bine cu nervii. Acum ma intreb, daca superiorii lui ii cunosteau starea sanatatii nervilor. Si faptul ca multi oameni au ramas pietoni, pentru ca un instructor cu studii postliceale si evidente semne de psihoza, asa a hotarat. Dar atunci, eu asa nu credeam. Eu credeam instructorul.

Mai departe nu s-a ajuns. Mi-a picat tot cheful. Tot ce invatam din legislatie, imi iesea pe alta ureche. Dupa cateva incercari esuate de a da examenul de teorie, m-am dat batuta. Intre timp, am intrat in ultimul semestru de sarcina. Si eu nu mai voiam sa cuceresc lumea.

La examenul practic nu am ajuns.

A doua scoala

A doua scoala de soferi am facut-o dupa ce am nascut. Aveam intre timp si examenele de la universitate. Deci, a doua scoala de soferi o faceam odata cu facultatea.

Aici,memoria imi da cu flit. Stiu ca era noaptea si eu invatam pentru facultate si pentru permis. Instructorul cred ca era ok, pentru ca nu imi mai amintesc nimic. Aveam un copil de 1 an si ceva si altul nou-nascut. Citeam din legislatie si uitam totul pe loc, sau adormeam inapoi.

Din cate imi amintesc, luasem examenul de teorie din a 3-a incercare. La traseu am picat. Eu, sigur avea sa obtin permisul atunci, daca mai incercam. De acest lucru imi dau seama acum. Atunci doar ii dadeam dreptate primului instructor.

Intre timp, am renunat la idee. Ma obisnuisem cu casa (ne-am mutat langa Bucuresti). Cu traseul transportului public. Cu programul lor. Cu taxiul. Cu Uber-ul. Dar martorul meu se tot incapatana sa ma vada sofer, desi eu abandonasem de tot ideea.

A treia scoala

A treia scoala de soferi am facut-o anul trecut, in 2017. Tot atunci mi-am obtinut permisul de conducere (intre timp m-am inscris si la o scoala de soferi din Chisinau), dar nu a mai fost necesar sa mai merg acolo, pentru ca il obtinusem aici. Pe ultima suta de metri. Dosarul imi expira pe data de 18 noiembrie 2017 si eu obtinusem calificativul „Admis”, la proba practica, pe data de 15 noiembrie 2017. Examenul de teorie l-am luat din a 2-a oara cu 24 puncte. Examenul practic cu 18 puncte penalizare, din a 4-a incercare. Domnul Politist a fost corect si atmosfera din timpul examenului a fost relaxata.

Ultimul instructor, a fost un adevarat profesionist.Calm, rabdator si dornic mai mult decat mine sa obtin permisul. Daca cumva, cineva vrea sa se inscrie la o scoala de soferi din Bucuresti, il recomand cu mult drag!

P.S: Pana nu demult, conduceam doar insotita pe partea din dreapta de cineva care are permis de conducere. Zilele astea, am inceput sa conduc singura. Imi tremurau si sprancenele. Parchez, de se crucesc toti cainii din vecini. Dar stiu ca voi reusi. E ultimul hop.

Permisul de conducere l-am obtinut dupa mult timp si multe incercari. 2011-2017. Hahaha.
Dar tu ce ai facut pentru visul tau?

Text: Maria Calughin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 22